Användningsområden

Inom Cellcomb Healthcare finns ett brett utbud av produkter för engångs- eller korttidsbruk. Absorberande lakansskydd och britsskydd används framför allt inom område där vätskeläckage föreligger. Cellcomfort är ett lakansskydd som används till både sängvätande barn och till äldre där problem med urinläckage förekommer. Skyddet är uppskattat på grund av sin silkesmjuka yta, är prasselfritt och tar liten plats i hem och förråd. Cellcomfort håller dessutom för att ”vända” sängliggande vårdtagare/patient i.

Absorberande starka britsskydd är även nödvändigt i sjukvården t ex i operationsverksamheter där vi har ett flertal produkter som uppskattas på grund av styrka, smidighet och absorptionskapacitet.

På sjukhusmottagningar och avdelningar där risk för smittor föreligger kommer våra korttidssängkläder till stor nytta. Personalen tjänar mycket tid genom att slippa separera smittat material när allt hamnar i förbränning i stället för tvätt.

I barnsjukvård är skötbordsunderlägg ett måste, vi kan leverera flera varianter, till och med ett komposterbart alternativ. Extramjuka tvättlappar med hög uppsugningsförmåga är också prov på uppskattade produkter. Mjuka, andningsbara engångsförkläden med spärrskikt är en helt ny produkt som med fördel kan användas här.

Örngott, britsskydd, draglakan, engångslakan och armbordsskydd finns i flera olika utföranden och klarar kraven för fiber/partikelsläpp som är mycket viktigt i denna miljö.