Mjuka och funktionella sängkläder

Cellcombs miljövänliga lakan, påslakan och örngott i Biolam® eller Hygilam® kombinerar hög hygienisk standard och mjuk, behaglig komfort. De är mjuka som bomull, trots att de är engångsprodukter. Sjuk- och äldrevården, kriminalvården och andra offentliga inrättningar och anläggningar är några exempel där Cellcombs sängkläder kan bidra till att sänka kostnaderna och underlätta hanteringen – och samtidigt göra en insats för miljön.

Cellcombs sängkläder finns i två varianter: Biolam® och Hygilam®.

Biolam®

Baddset Bedding Biolam

Biolam® är vår mest miljövänliga och komfortabla produkt. Råmaterialen kommer från förnyelsebara källor och slutprodukten är komposterbar. Lakanen tillverkas av nonwoven spunlace viskos och kan lamineras med stärkelsebaserad biofilm för extra skydd mot bakterier, mikroorganismer och vätskor. De flesta av våra lakan beställs med denna film. Övriga produkter i serien kan också förses med biofilm för ökad hygien.

Cellcombs sängkläder i Biolam® är Svanen-märkta.


Hygilam®
Baddset_limfog_Hygilam_Healthcare

Hygilam® är tillverkad av nonwoven spunbond polypropylen som kan förses med stärkelsebaserad biofilm. Hygilam® är slitstarkt och håller länge.

Sortiment

Sängkläderna kan beställas som set bestående av lakan, påslakan eller överlakan samt örngott. Vi kan även leverera lakan, påslakan eller örngott separat.


Storlekstabell

 

CELLCOMB HOMEAWAY BIOLAM®
PRODUKT STANDARDSTORLEK (CM)
Lakan*
Påslakan*
Örngott*
150 x 270
140 / 150 x 200 / 210
50 x 61 / 71
* med/utan barriär av biofilm

 

CELLCOMB HOMEAWAY HYGILAM®
PRODUKT STANDARDSTORLEK (CM)
Lakan*
Påslakan*
Örngott*
150 x 270
140 / 150 x 200 / 210
50 x 61 / 71
* med/utan barriär av biofilm