Skyddslakan och hygieniska underlägg

I sjukvården och äldreomsorgen ställs högra krav på hygien, säkerhet och komfort. I slutänden handlar det om livskvalitet för patienter och anhöriga och om en god arbetsplats för personalen. Cellcombs laminerade skyddslakan och hygieniska underlägg för engångsbruk i Biolam® eller Hygilam® kombinerar flera olika egenskaper efter dina behov – slitstyrka, absorptionsförmåga och komfort – och utgör en effektiv spärr mot bakterier, mikroorganismer och vätskeläckage.

Användningsområden

Cellcombs skyddslakan och hygieniska underlägg kan användas till:

  • Inkontinenslakan
  • Cytostatikaunderlägg
  • Provtagningsunderlägg

I en miljö där hygien och säkerhet är högsta prioritet, är det viktigt att alla material gör sitt jobb. Vårt sortiment består av ett brett urval av laminatprodukter som uppfyller många olika krav på absorptionsnivå, styrka och komfort – men den minsta gemensamma nämnaren är att de är slitstarka, absorberar väl och erbjuder ett fullgott skydd mot bakterier, mikroorganismer och vätskor.


Biolam®
operationstextil biolam

Med Biolam® får du en komposterbar produkt gjord av förnyelsebara råmaterial.


Hygilam®

Operationstextil Hygilam

 


Operationstextil+PE-nät_Hygilam

 


 

Operationstextil+tråd_Hygilam


 

operationstextil+trad_2_lager

Hygilam® kan delvis tillverkas av råmaterial från förnyelsebara källor och kan med fördel sorteras för energiåtervinning efter användning.

Storlekar

Skyddslakan och hygieniska underlägg kan beställas i storlekar mellan 15×20 cm och 180×300 cm. De levereras vikta och packade i kartong.