Hygieniska laminat på rulle

Effektiv tillverkning och hög kapacitet av rullvara i Cellcomb Biolam® eller Cellcomb Hygilam® gör Cellcomb till en naturlig partner för tillverkare av hygienprodukter. Cellcombs produkter används där kraven på komfort, funktion och hygien är höga, och flera av produkterna tillverkas av råmaterial från förnyelsebara källor och är komposterbara. Vår anläggning i Säffle har hög produktionskapacitet på laminat – hela 350 miljoner m2 per år.

Material

Grundmaterialet i Cellcombs hygieniska laminat på rulle är nonwoven såsom viskos eller polypropylen (spunlace/spunbond), tissue eller airlaid samt en skyddande barriär av stärkelsebaserad biofilm eller PE-film. Det resulterande laminatet är slitstarkt, skyddar mot vätska, är komfortabelt och passar utmärkt till en rad användningsområden –några exempel är textila baksidor till blöjor samt enstycksförpackningar till trosskydd. Laminatet är dessutom ofta tillverkat av råvaror från förnyelsebara källor och är komposterbart.

hygienrulle-sv

Skydd mot bakterier, mikroorganismer och vätskor

Materialen i Cellcombs hygieniska laminat utgör ett mycket bra skydd mot bakterier, mikroorganismer och vätskor. Med Cellcomb Biolam® får du en komposterbar produkt gjord av förnyelsebara råmaterial. Cellcomb Hygilam® kan med fördel sorteras för energiåtervinning efter användning. Både Cellcomb Biolam® och Cellcomb Hygilam® är biokompatibla, det vill säga att de fungerar väl tillsammans med organiska vävnader.

Maskiner

Cellcomb har två lamineringslinjer – en för vattenbaserat lim (LM1) och en för hotmelt-lim (LM2). LM1 kan tillverka rullar som är upp till 180 cm breda och med en diameter på max 140cm. För LM2 är tillverkningsbredden upp till 200 cm samt med en diameter på upp till 150 cm. Vår rullmaskin har en maximal bredd på 180 cm och maximal diameter på 104 cm. Tjockleken på det färdiga laminatet varierar – Cellcomb kan producera tjocklekar från 10 μm och uppåt.

KONTAKT HYGIENE

Henric Nedéus
Tel: +46 54 7000 401
Mob: +46 709 67 00 57
E-post: henric.nedeus@cellcomb.com